Durmak yok yola devam ; M.Uzel - Takvim Kayseri

Durmak yok yola devam; M.Uzel - Takvim Kayseri - Uzel Ajans A.Ş.

ZAMAN zaman Kayseri dışına çıkıyoruz. İl ve ilçelere gidiyoruz. Niğde, Nevşehir, Kırşehir, Sivas, Yozgat illerinde belediye başkanları, valilerle bir araya geliyoruz.

O illerin ilçelerin kültürü, gelenekleri dahi her konuda bilgi sahibi oluyoruz... Haliyle Türkiye’nin ekonomide, sanayide, ticarette başarılı ili Kayseri’yi o illerin yöneticileri ile idarecileri ile konuşurken, Melikgazi’yi Türkiye’nin en modern ilçesi yapan Dr. Memduh Büyükkılıç’ı soruyorlar, “Memduh Başkanımız ne yapıyor iyi mi?” diyerek bilgi alıyorlar. Selam söylemeyi ihmal etmiyorlar. Melikgazi olarak bu yükün altından nasıl kaktığını merak ediyorlar, onlara dilimiz döndüğünce anlatmaya çalışıyoruz.

ADAYLIĞI MERAK KONUSU

Şu bir gerçek... Sayın Memduh Büyükkılıç’ın tanınırlık seviyesi üst düzeyde... Son zamanlarda sordukları ise, “Büyükşehire aday alacak mı?” üzerinde... Bunu diğer şehirlerde değil, Kayseri’de duyuyoruz elbette... Bizde niyetli olduğunu ama son sözü Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın söyleyeceğini ifade ediyoruz. Bu realite Türkiye de il ve ilçeler için de geçerli. Şu an AK Parti diğer partilere oranla inanılmaz örgütlü, tahminlerin üzerinde bir altyapısı var.. Muhalefetin bile yapamadığını kendileri yapıyor... Siz bu satırları okurken, bölgelerde genel merkezin ve Sayın Cumhurbaşkanının görevlendirdiği yüzlerce yetkili isim harıl harıl çalışıyor. İstişareler yapıyor, il ve ilçe belediye başkanlarıyla konuşuyor, çevrelerine soruyor, teşkilatlardan görüş alıyor... Hatta gizli anketler yaptırılıyor. Böylece müthiş bir altyapı bilgisine sahip olunuyor.

Diğer partilerde elbette boş durmuyor ama, kimse alınmasın, hiçbiri AK Parti’nin eline su dökemez... Bunu hem Kayseri de hemde Türkiye’nin birçok il ve ilçelerinde nabız yoklayan birisi olarak söylüyorum. Birinci derecedeki muhalefet partisi olan CHP halktan uzak, partililerin sesini duymaktan aciz. Sadece Atatürk ilkelerine ve laik Cumhuriyete bağlı olanların vazgeçmediği bir parti olmanın avantajını kullanıyorlar. Gerisinde yoklar... Onun içindir ki, hep yerlerinde sayıyorlar.. Adı hak ama halk ve halkı tanımaktan uzak bir anlayıştan kurtulamadılar yıllardır. Üstelik hem genel merkeze, hemde il ve ilçelere çöreklenenler yüzünden, ciddi manada bir şey yapmak isteyenlerin yolları kesiliyor.

Kayseri’de görünen o ki, Büyükşehir’e Memduh Büyükkılıç’ın gelmesine kesin gözle bakılıyor. Ama şu anda Sayın Büyükkılıç, Melikgazi’de en iyi iş yapan Belediye Başkanı olarak biliniyor.

Büyükkılıç, her zaman bize olsun halkına olsun hep şunu söylemiştir; “Reisimiz, Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ‘Durmak yok, yola devam’ dediği günden bu yana, biz de ‘Durmak yok, yola devam’ dedik.. Melikgazi’de baştan başa değişimi yaşattık” ifadesini kullandı..

Bu söylediklerim şu ana kadar yaptığım izlenimlere dayalıdır.